0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Kako kombinirati hidrolate in mazila

Kako kombinirati hidrolate in mazila

Vse o uporabi hidrolatov in mazil

Pozimi naša koža potrebuje zadostno količino vlage in hkrati tudi zaščito. Nahranimo jo lahko s pravilno uporabo hidrolatov in mazil, da je lepa in sijoča tudi v zimskih mesecih.

V hladnejših mesecih koža hitro dehidrira zaradi pretoplega ogrevanja - tisti z občutljivejšo in po naravi suho kožo to še posebej občutijo. V veliko pomoč pri tem so nam lahko hidrolati in mazila, s katerimi kožo oskrbimo z vlago in jo zaščitimo.


Kaj sploh so hidrolati?

Hidrolati, včasih poimenovani tudi kot rožne vodice, so produkt (parne/vodne) destilacije različnih rastlin. Če povemo zelo poenostavljeno s formulo: rastlina (cela, cvetje, listi itn.) + voda + segrevanje = hidrolat + eterično olje. Gre torej za vodni izvleček rastline. Najpogosteje se uporabljajo kot tonik za obraz, pa tudi kot dodatek kopeli ter celo v kulinariki. Kot tonik ga uporabite tako, da ga razpršite po umitem obrazu.


Kako kombinirati hidrolat in mazilo

Ko po obrazu razpršimo hidrolat, se pore odprejo. Potem na še vlažno kožo nanesemo majhno količino mazila ter jo lepo vmasiramo v kožo. Tako se tudi mazilo s tekočino lepo vpije. Marsikdo nerad uporablja mazila, ker se počasi vpijejo v kožo – s hidrolatom se vpijejo hitreje, poleg tega pa nanesemo res majhno količino (glej fotografijo). Tudi majhne posodice mazila (15 ali 30 ml) tako zdržijo kar nekaj časa, saj mazila ne porabimo  veliko.

Katere hidrolate in mazila izbrati?

Ker je ponudba hidrolatov in mazil velika in raznovrstna, se je včasih zelo težko odločiti za primerno kombinacijo.

Mazila, ki se najpogosteje uporabljajo za nego obraza so na primer smilj, smilj-šipek (obe zelo hranljivi, primerni za zrelo in tudi poškodovano kožo),  vrtnica (za vse tipe kože), sivka-roženkravt, materina dušica (zaradi antiseptičnih učinkov primerni za aknasto kožo), tudi kamilica (za občutljivo kožo).

Prav tako so najpogosteje za nego obraza uprabljani hidrolat smilja, vrtnice, sivke, roženkravta in mete (slednji je priporočljiv predvsem za mastno in aknasto kožo.


Hidrolat za v torbico

Suho kožo z vlago oskrbimo tudi od znotraj – torej z uživanjem zadostne količine tekočine. Hidrolati so tako kot poleti, tudi pozimi odlična osvežitev kože. Nosimo ga lahko kar v torbici in se, sploh če delamo v prostorih s suhim zrakom, tudi čez dan popršimo po obrazu.  Taka instant prha pa je še posebej prijetna na kakšen zaspan siv zimski dan. ;)

Za več informacij o posameznih hirolatih pokukajte v našo spletno trgovino --> hidrolati

Da bi lažje izbrali mazilo, primerno za vašo kožo pa preberite opise posameznih --> mazil


Nazaj na seznam

Možnost plačila