0 Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Pomladansko čiščenje telesa

Pomladansko čiščenje telesa

s pomočjo čajev, tinktur in hidrolatov

Ste že očistili svoje telo in ga pripravili na novo pomladno-poletno sezono? Če še niste, vam priporočamo nekaj zeliščnih pomočnikov, med katerimi lahko izbirate. Kaj bi vam najbolj ustrezalo, lahko preberete v naslednjih vrsticah ali pa nam pišete na info@herbaslovenica.si za svetovalni pogovor.

Čistilna čajanka


Tisti, ki radi in veliko pijete čaje, je odlična čistilna kura s čaji – za čiščenje telesa naj bi namreč spili od pol do liter čaja da na dan, vendar raje ne prepozno zvečer (da se izognete nočnim izletom na stranišče). Za čiščenje telesa priporočamo dve čajni mešanici:


Čist kot solza za splošno čiščenje (popijte vsaj pol litra na dan, raje ne pozno zvečer)

Ne jezi se, ki je primeren bolj za tiste, katerih šibka točka so jetra.


Poleg tega je čudovit čaj za čiščenje tudi iz sladkega pelina. Priprava le-tega je malce drugačna, saj je najbolj učinkovit hladen namok in ne prevretek (čez noč namočimo v hladni vodi, zjutraj pa segrejemo na 40 stopinj).

Za eno kuro potrebuje vsaj 40 g čaj.


Čiščenje po kapljicah


Za tiste, ki ste navajeni uživati razna prehranska dopolnila, so odlična izbira tinkture. Te so narejene na osnovi ekološkega žganja, v katerih so namočena različna zelišča. Uživati jih je najbolje trikrat na dan po 20-30 kapljic pred jedjo.

Tinktura koriandra je odlična za čistilno kuro predvsem za tiste, ki imate pogosto vnetja ali delate s kovinami (izpira težke kovine iz telesa).


Česnovo tinkturo priporočamo vsem, ki imate težave s pritiskom in holesterolom, čiščenje opravite vsaj 2x letno, bolje večkrat.


Tinkturo regratovih korenin pa uporabite tisti, ki imate težave z zamaščenimi jetri.


Tu je še tinktura koprive, ki je čudovita za splošno čiščenje telesa.


Za eno kuro potrebujete 100 ml/eno stekleničko.Prijetno s hidrolati

Za vse tiste, ki ne želite uživati alkoholnega izvlečka in niste navajeni piti čajev, pijete pa veliko vode, so odlična izbira hidrolati. Tudi hidrolate namreč lahko uporabimo za spomladansko čiščenje: 1 veliko žlico hidrolata vlijemo v liter vode (dnevna doza). Izbirate lahko med koriandrovim, koprivnim, brezovim in hidrolatom sladkega pelina. Za eno kuro potrebujete 250 ml hidrolata, ki vam ga pripravimo po predhodnem naročilu in po ugodnejši ceni za večje pakiranje.


Nazaj na seznam

Možnost plačila